Dünden Bugüne Le Parfait

                   

 

Hikayenin en başı

Le Parfait, 1930’ların başında Reims’te mekanik cam eşya şirketi olan VMC tarafından kuruldu. Sürekli güvenilirlik sağlayan bir üretim süreci ve tüketicilerin yeni istek ve ihtiyaçlarına uyum sağlayarak kendini yenileyebilen ürünlerle, Le Parfait, 20. yüzyıl boyunca varlığını sürdürdü. Marka, Fransa’da bakkallardan eczanele kadar her yerde bulunmaya özen göstererek, onu vazgeçilmez hale getirdi.

Zamana ayak uyduran kavanozlar

Neredeyse bir asırlık yaşına rağmen, Le Parfait hiç bu kadar modern olmamıştı!

Le Parfait kavanozları dün olduğu gibi bugün de çok popüler, çünkü zamanın isteklerine ayak uydurmayı çok iyi biliyor. 

  • Sağlıklı ve doğal beslenmek

  • Ürünleri en iyi zamanda ve en iyi fiyatta tadını çıkarabilmek için mevsimlere saygı göstermek

  • İsrafı sınırlamak

  • Tasarruf sağlamak

  • Kendi başına yapmanın keyfini yaşamak

  • Belirli bir yaşam felsefesine teşvik etmek

Le Parfait kavanozları ile farklı tasarımlar

Mükemmel kavanozlar aynı zamanda her türlü kreatif kullanım için de uygundur. Fransız kültürünün bir parçası haline gelmişlerdir, bu yüzden çok sık olarak vazo, lamba, şekerlik hatta bir teraryuma dönüşmüş hâlde bulabilirsiniz.

Tüm dünyada Le Parfait kavanozlar

Şimdi İngiltere’den Amerika’ya, Portekiz’den Japonya’ya dünyanın her yerinde Le Parfait ile karşılaşabilirsiniz.  

İkonik bir kavanoz

Bugün, hiç şüphe yok ki, Le Parfait kavanozu, turuncu contasıyla tüm nesiller tarafından tanınan bir sembol haline gelmiştir.
Ve orijinal olduğundan emin olmak için, uzman olmanıza gerek yok, birkaç basit kontrol yeterlidir:

Bunları biliyor musunuz?

NICOLAS APPERT

“Konservenin Mucidi”

Nicolas Appert, Fransız bir şef, pastacı ve mucittir. 18. yüzyılın sonlarında, yiyecekleri uzun süre saklayabilmek için bir yöntem geliştirdi. Appert, yiyecekleri cam kavanozlarda hava geçirmez şekilde kapatarak, onları kaynar suyla ısıtarak muhafaza etmeyi başardı. Bu yöntem, modern konserveleme sisteminin temelini oluşturdu.

Appert, yiyeceklerin korunmasında bu yenilikçi yöntemi geliştirirken, Fransa hükümetinin yiyecekleri askerler için uzun süre saklama amacına yönelik verdiği ödül teklifinden ilham aldı. Bu keşfi, onun zamanında büyük bir devrimdi ve daha sonra dünya çapında yiyecek muhafazası için yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Appert’in bu buluşu, sadece yiyeceklerin taze kalmasını sağlamakla kalmadı, aynı zamanda daha geniş bir ticaret ve lojistik ağının gelişmesine de katkıda bulundu. Onun bu önemli icadı, modern konserveleme teknolojisinin temel taşlarını atmıştır.

CAM

“En sağlıklı ambalaj malzemesi”

Cam, 5000 yıl önce Mezopotamya’da keşfedilmiştir. M.Ö. 1500’lü yıllarda bile yiyecekleri saklamak için kullanılmaktaydı. Cam, yenilenebilir bir malzeme olup, kalite kaybı olmadan sonsuz bir şekilde geri dönüştürülebilir, dayanıklı, su geçirmez, lezzeti korur ve nötr bir tat bırakır. Tüm bu özellikler, estetiği ve özgünlük değerleriyle birleşerek, dünyanın en sevdiği ambalaj malzemesi olmasını sağlar.

LE PARFAIT

“Kalplerdeki marka”

1930 yılında Reims’te doğan turuncu contalı küçük marka, hâlâ kalplerde!

Le Parfait®, 2024 yılında Fransız tüketicileri tarafından 2 yıl üst üste tercih edilen marka seçildi. Bu, kuşaklar boyu devam eden bu markaya duyulan gerçek bir minnettarlığın göstergesidir.

OpinionWay araştırması – 1097 katılımcı – Mayıs 2024 – Hermetik kavanozlar kategorisi