Tatlı dünyasının en sevilen klasiklerinden biri : Krem Karamel! Kökeni kesin olmamakla birlikte, Avrupa mutfağından geldiği ve özellikle Fransız ve İspanyol mutfaklarında uzun zamandır yapıldığı bilinmektedir.
Yapılışı
Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Terrine serisi 200 mililitrelik kavanoz
- Kremayı hazırlayın. Bir kasede 120 g şekeri ve yumurta sarılarını çırpın. Bir tencerede sütü ve vanilin şekerini ısıtın.
- Sütü yumurta sarılarının üzerine, karıştırarak dökün, her şey homojen olana kadar devam edin. 10 dakika bekletin.
- Bu arada karameli hazırlayın. Kalın tabanlı bir tencereye150 g şekeri ve suyu ekleyin. Düşük ateşte, şeker eriyene kadar ve karamel rengi almaya başlayana kadar ısıtın; renk, yavaşça kahverengiye dönecektir. Pişirmeyi durdurun ve tahta kaşıkla kesintisiz karıştırın.
- Karameli küçük boy kavanozlara dökün. Karamelin sertleşmesi için 5 dakika bekletin. Sonrasında kremayı üzerine dökün ve kavanozları kapatın.
- Fırına, içinde su bulunan fırın tepsinizi yerleştirin. Fırını 200 °C‘ye ısıtın ve suyun 80 °C’ye ulaşana kadar bekleyin.
- Su 80 °C’ye ulaştığında, kavanozları yerleştirin. Fırın sıcaklığını 150 °C’ye düşürün ve kremaları 30 dakika pişirin.
- Pişirme süresi sonunda, kavanozları su banyosundan çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kavanozlar tamamen soğuduktan sonra, bir gece boyunca buzdolabında saklayın.