Vitamini bol bir seçenek sunmak için mükemmel olan bu küçük sebzelerden yapılan konserve tarifi, yazın ve kışın keyifle yenebilir. En iyi küçük sebzeleri seçmek için meyve ve sebze takviminizi dikkatlice kontrol edin ve mevsime göre seçiminizi yapın.
Yapılışı
Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Familia Wiss serisi 750 mililitrelik kavanoz
- Sebzeleri (beyaz fasulye, cherry domates, havuç, kereviz, karnabahar) temizleyin. Havuç ve kerevizi doğrayın. Cherry domatesleri, havuçları, kerevizleri ve karnabaharı ayrı ayrı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Fasulyeleri ise önceden bir süre ıslatıp, 10 dakika haşlayın.
- Her birini ayrı ayrı ayırın ve süzün.
- Kavanozları sebze katmanlarıyla doldurun, en üstte cherry domatesleri koyun ve defne yaprakları, sarımsak, soğan ve karabiberi yerleştirin.
- Fasulyelerin şişeceğini göz önünde bulundurarak, kaynar tuzlu suyla (litre başına yaklaşık 20 g tuz) kavanozları kenarından 10 cm kadar doldurun.
- Kavanozları kapatın ve hemen ardından küçük konserve sebzelerinizin 1 saat 15 dakika boyunca 100°C’de ısıtma işlemini yapın.
- 12 ay boyunca saklayabilirsiniz.