Çilek Şurubu

 

Havaların ısınmasıyla çilek mevsimi de başlar ama bu cezbedici koku ve tadın mevsimi çok uzun sürmez. Mevsiminde toplanmış çileklerle hazırlanan bu şurup sayesinde dört mevsim çilek kokusu mutfağınızı sarsın!

Yapılışı

Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super serisi 1 litrelik kavanoz

Farklı şurup türleri için şeker oranları:

Hafif şurup: 1 litre su + 250 gram şeker

Orta şurup: 1 litre su + 400 gram şeker

Yoğun (ağır) şurup: 1 litre su + 750 gram şeker

  • Eğer çilekler büyükse, onları ortadan ikiye kesin.
  • Bir kaseye bir kat çilek yerleştirin, üzerine bir kat şeker serpin ve çilekler bitene kadar bu şekilde katmanlar oluşturun. Yarım gün bekletin.
  • Limonları yıkayın ve kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Çilekleri süzün ve Le Parfait Super kavanozlarına yerleştirin. Çilek suyunu bir tencerede toplayın, çok kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Limon kabuğu rendesini ve limon suyunu şurubun içine ekleyin. Kaynama tekrar başlayana kadar, her zaman çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kaynar şurubu, çilekleri tamamen kaplayacak şekilde Le Parfait Super kavanozlarına, kenarından 2 cm aşağıda kalacak şekilde dökün ve hemen ardından 100 °C’de 35 dakika ısıl işlem uygulayın. Yıl boyunca tüketebilirsiniz, kavanozu açtıktan sonra buzdolabında saklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir