Hint mutfağından dünyaya yayılmış lezzet: ‘çatni’! C vitamini açısından mükemmel bir kaynak olan bu yumuşak ve tatlı garnitür, etlerinizi veya özel gün yemeklerinizi mükemmel şekilde tamamlayacaktır. Et yemeklerinin (özellikle kırmızı et, tavuk ve ördek) yanında garnitür olarak, peynir tabaklarıyla, sandviç ve hamburgerlerde hem lezzet artırıcı bir sos hem de sofraya egzotik bir dokunuş katan bu tarifi kaçırmayın!
Yapılışı
Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Terrine 350 ml
- Soğanları çok ince kıyın, ardından tereyağında renkleri dönmeden soteleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin, ardından şekeri serpiştirip karıştırın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Beyaz şarap veya elma sirkesini ekleyin. Bir 10 dakika daha pişirin. Bu soğan reçelinin kıvamını kontrol edin; sıvı olmamalı.
- Ardından Le Parfait Super Terrine’lere doldurun ve konserve soğan çatninin ısı işlemini hemen başlatın; 40 dakika boyunca 115 °C’de pişirin.
- 6°C’nin altında serin bir yerde 12 ay saklayabilirsiniz.