Her zaman dolabınızda ev yapımı bir kek bulunsun diye, işte size yapımı çok kolay yaz meyveleriyle yumuşacık İngiliz usulü bir kek tarifi: Kırmızı Meyveli Kek!
Yapılışı
Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Terrine serisi 350 mililitrelik kavanoz
- Kavanozları yıkayın, lastik contaları veya kapakları sterilize edin. Kırmızı meyveleri yıkayın ve bir bez üzerinde kurulayın. Yumurtaları çırpın.
- Meyveler hariç tüm malzemeleri, düşük ile orta hız arasında (yavaş-orta hızda) yaklaşık 30 saniye boyunca mikserle çırpın, karışım köpürene kadar.
- İki adet yağlı kağıt dairesi kesin ve kavanozların tabanına yerleştirin, bu sayede kekin kavanozdan kolayca çıkmasını sağlayacaktır.
- Hazırlıktan bir katman kavanoza dökün, üzerine birkaç adet kırmızı meyve ekleyin. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Lütfen kavanozları tamamen doldurmayın, çünkü pişirme sırasında karışım kabaracaktır.
- Kavanozları kapatın ve hemen ardından (kaynamış sudan itibaren) bir saat boyunca ısı işlemine (pastörizasyon) tabi tutun. Sonrasında ocağı kapatın ve kavanozları sıcak suyun içinde bırakın; su soğuyunca kavanozları çıkarın. Kavanozlar 6 ay boyunca kuru ve serin bir yerde (6 °C’nin üzerinde) saklanabilir.
- Eğer ısıl işleme tabi tutmayacaksanız içi su dolu tencere 60 dk veya fırında kavanoz kapaklarını kapatmadan 45 dk pişirebilirsiniz.
Sunum Önerileri ve Notlar
Kekinize güzel bir sarı renk vermek için yüksek kaliteli (organik ya da köy) tavuk yumurtası kullanmanızı öneririz.
Keki sıcak ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Keki ısıtmak için, kavanozu 15 dakika boyunca sıcak su dolu bir kaba koymanız yeterlidir. Ardından kavanozu hafifçe çevirip, kenarlarını sivri bir bıçakla dikkatlice ayırabilirsiniz.
Özellikle sıcak kekle birlikte, puding, taze krema veya vanilyalı dondurma ile servis etmek çok lezzetli olur.