Naneli Bezelye Çorbası

 

Bu tamamen yeşil kadifemsi çorba, nane dokunuşuyla özgün bir tat sunar. Eğer daha kıvamlı bir çorba isterseniz, tarifin 2. aşamasında bir adet patates eklemenizi öneririz. Daha yumuşak bir tat sevenler ise servis yaparken içine sıvı krema ilave edebilirler.

 

Yapılışı

Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Kavanoz serisi 500 mililitrelik kavanoz

  • Bir tencerede 1 litre suyu kaynatın. Eğer tavuk suyu kullanacaksanız 750 ml su 250 ml tavuk suyu kullanın. İçine tavuk suyu veya tavuk bulyon küplerini ekleyip eritin, ardından bezelyeleri içine atın. Daha koyu kıvamlı bir çorba için bezelye büyüklüğünde küp küp doğranmış patates de ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyin, orta ateşte 20 dakika pişirin.
  • Bezelyeleri ve suyunu ceviz yağı ile nane yapraklarıyla karıştırın. Karabiber ekleyin.
  • Blender ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar ezin.
  • Eğer konserve yapacaksanız, karışımı Le Parfait kavanozlarına kenarından 2 cm boşluk kalacak şekilde dökün. Kapağını kapatın ve hemen ısı işlemine başlayın; 1 saat boyunca 150 °C’de uygulayın.
  • Servis yaparken sıvı kremayı ekleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir