Çikolatalı Krema

 

Yapımı çok kolay kavanozda çikolata kreması! Sadece ekmeğe sürmekle kalmaz, tatlı tariflerine zenginlik katar. Kendi mutfağınızda birkaç malzeme ile doğal ve taptaze bir çikolata kreması yaparak, kahvaltı ve tatlılarınıza özel bir dokunuş katabilirsiniz.

Yapılışı

Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Familia Wiss serisi 350 mililitrelik kavanoz

  • Bir tencereye çok miktarda su koyun ve ev tipi termometre kullanarak 80 °C’ye kadar ısıtın.
  • Bir kaseye şekeri, tuzu, kakaoyu ve mısır nişastasını koyun. Karıştırın. Bir tencerede sütü ve kremayı ısıtın, kaynamadan hemen önce ocaktan alın.
  • Tenceredeki karışımı, kakao karışımının üzerine kaseye dökün. Çırpın, ardından yumurta sarılarını ekleyip tekrar çırpın. Topakları gidermek için karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin. Bir tencerede sütü ve kremayı tekrar ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı kavanozlara paylaştırın, ardından kapaklarını kapatın.
  • Uzun süre saklamak isterseniz, kavanozları vakum makinesi kullanarak veya geleneksel sıcak su içinde vakumlama yapabilirsiniz. Vakum makinesiyle vakumlama yapacaksanız önce ‘manuel emiş’ (sıvı gıdalar için) moduna basarak havayı alın, ardından ‘kaynatma’ işlemini gerçekleştirin. Geleneksel yöntemle vakumlama yapmak için sıcaklığı 80 °C’yi geçmeyen benmari usulü suyun içine daldırın ve 1 saat pişirin. Ardından soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir