Sıcak bir yaz gününde, çorba soğuk olarak da keyifle içilebilir! En ünlü İspanyol çorbası olan gazpacho genellikle başlangıç olarak tüketilir, ancak küçük bir verrine (küçük cam kap) içinde tapas usulü aperatif olarak da servis edilebilir.
Yapılışı
Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Kavanoz serisi 1 litrelik kavanoz
- Domatesleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve parçalara kesin. Biberleri, soğanları ve sarımsağı temizleyip iri iri doğrayın. Salatalıkları soyup ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın, sonra parçalara kesin. Tuz, paprika ve karabiber ekleyin.
- Malzemeleri büyük bir kaba koyun, zeytinyağını ekleyin, tavuk suyunu dökün, şarap sirkesini ve ekmek kırıntılarını ilave edin, ardından karıştırın.
- İyice karıştırın, tatlarını kontrol edin ve biraz acı pul biber ekleyin.
- Le Parfait Super kavanozlarını kenarından 2 cm boşluk bırakarak doldurun. Kapatın ve hemen 100 °C’de 45 dakika ısı işlemi uygulayın.