Kremayı hazırlayın. Bir kasede 120 g şekeri ve yumurta sarılarını çırpın. Bir tencerede sütü ve vanilin şekerini ısıtın.
Sütü yumurta sarılarının üzerine, karıştırarak dökün, her şey homojen olana kadar devam edin. 10 dakika bekletin.
Bu arada karameli hazırlayın. Kalın tabanlı bir tencereye150 g şekeri ve suyu ekleyin. Düşük ateşte, şeker eriyene kadar ve karamel rengi almaya başlayana kadar ısıtın; renk, yavaşça kahverengiye dönecektir. Pişirmeyi durdurun ve tahta kaşıkla kesintisiz karıştırın.
Karameli küçük boy kavanozlara dökün. Karamelin sertleşmesi için 5 dakika bekletin. Sonrasında kremayı üzerine dökün ve kavanozları kapatın.
Fırına, içinde su bulunan fırın tepsinizi yerleştirin. Fırını 200 °C‘ye ısıtın ve suyun 80 °C’ye ulaşana kadar bekleyin.
Su 80 °C’ye ulaştığında, kavanozları yerleştirin. Fırın sıcaklığını 150 °C’ye düşürün ve kremaları 30 dakika pişirin.
Pişirme süresi sonunda, kavanozları su banyosundan çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kavanozlar tamamen soğuduktan sonra, bir gece boyunca buzdolabında saklayın.