Kimchi

Kimchi, Kore mutfağının en meşhur ve geleneksel yiyeceklerinden biridir. Temel olarak lahana, turp, yeşil soğan gibi sebzelerin tuz ve baharatlarla (özellikle kırmızı biber, sarımsak, zencefil) fermente edilmesiyle hazırlanır. Fermente bir yiyecek olması nedeniyle hem lezzetli hem de sağlığa faydalı probiyotikler açısından zengindir.

Yapılışı

Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super serisi 1 litrelik kavanoz

  • Lahananın ilk zarar görmüş yapraklarını çıkarın. Yıkamayın.
  • Yaprakları parçalara ayırın ve tuzla birlikte bir kapta karıştırın. 20 dakika bekletin.
  • Bu arada, baharatları hazırlayın, turpu ve taze soğanı soyup doğrayın, pırasayı jülyen şeklinde kesin. Sarımsağı doğrayın, zencefili soyun ve çubuklar halinde doğrayın.
  • Tüm bu malzemeleri soya sosu, balık sosu ve biberle karıştırın. Oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Cam kavanoza, lahana ve diğer malzemeleri sırasıyla yerleştirin. Hava kabarcıklarını çıkarmak için iyice bastırın.
  • Kavanozları oda sıcaklığında 1 hafta fermantasyona bırakın (taşma durumunda kavanozların altına bir kap yerleştirin). Ardından, ideal olarak bir mahzen sıcaklığında saklayın. Yumuşak bir tat için 1 hafta, daha asidik bir tat için ise 2 hafta sonra tüketebilirsiniz. 12 ay boyunca serin bir yerde (<6°C) saklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir