Konserve Elma Kompostosu

 

Mevsiminde toplanmış elmaları saklamanın en sağlıklı yolu. İster tek başına ister tatlılarınızda afiyetle tüketebilirsiniz!

Yapılışı

  • Elmaları yıkayın ve soyun. Çekirdeklerini ve iç kısmını çıkarın, ardından elmaları parçalara ayırın.
  • Elmaları bir tencereye koyun ve orta ısıda ısıtın.
  • Esmer şekeri, limon ve tarçını ekleyin. Elmalarınız pişerken karıştırın ve karışımı püre haline getirin.
  • Ev yapımı elmalı kompostonuz hazır olduğunda, kavanozlarınızı ile doldurun ve hemen ısı işlemini uygulayın, 100 °C’de 40 dakika boyunca ısıtın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir