Zeytinli, jambonlu ve gravyer peynirli kek

Kavanozda harika bir kek pişirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu basit tarifle en lezzetli tuzlu keki pişirebilirsiniz! O zaman fırınızı açın, kabınızı çıkarın, karıştırın ve işte bu kadar!

Yapılışı

Bizim tavsiyemiz: Le Parfait Super Terrine serisi 350 mililitrelik kavanoz

  • Fırını 180 °C’ye önceden ısıtın.
  • Bir kapta unu, yumurtaları ve mayayı karıştırın. Ardından zeytinyağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Sonra rendelenmiş gravyer peynirini, küçük parçalara kesilmiş jambonu ve doğranmış zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. İyice karıştırın.
  • Terrin kalıplarını tereyağıyla yağlayın ve kalıpları yarısına kadar doldurun (kek pişerken kabaracak!).
  • 180 °C’de 30 dakika pişirin, terrin kalıplarını açık bırakın ve turuncu halkaları fırına koymamaya dikkat edin!
  • Eğer uzun süre saklamak için ısıl işlem uygulayacaksanız, kek fırından çıkınca mümkün olan en kısa sürede, yanmamalarına dikkat ederek halkaları yerleştirin, terrin kapaklarını kapatın ve hemen 100 °C’de 1 saatlik ısı işlemi uygulayın. Isı işlemini klasik bir tencereye su ekleyerek konserveleme yapar gibi veya ısıl işlem makinesi kullanarak yapabilirsiniz.
  • Isı işlemi sonrası 6 ay boyunca kuru ve serin bir yerde (6 °C’nin altında) saklayabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir